Hou me op de hoogte
Sluiten

Categoriën

Saldochecker The Read Shop cadeaukaart

Kaartnummer: Controleer Saldo
Uw saldo bedraagt: €
Er konden geen gegevens gevonden worden.

Vind ons leuk

Privacy Statement

Privacy Statement


Inleiding
Dit Privacy Statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Retail Development Company (RDC), de overkoepelende organisatie van de franchiseformule: The Read Shop (Express). Retail Development Company is een handelsnaam van Franchise Company Winkelpunten B.V. (kvk nummer 65.77.65.26) en is gevestigd te (2741 PG) Waddinxveen aan de Coenecoop 17. 

RDC verwerkt de persoonsgegevens van de (webshop)klanten van The Read Shop/Plantage Inkooppartners en van de The Read Shop klantenkaarthouders. Wij respecteren de privacy van zowel de klanten van onze webshop (https://www.readshop.nl) als van de klanten die onze The Read Shop klantenkaart online hebben geregistreerd en zullen de persoonsgegevens, die de klanten aan ons verstrekken, vertrouwelijk behandelen en alleen gebruiken voor de doeleinden zoals omschreven in dit Privacy Statement. 

Hoe ontvangen wij uw persoonsgegevens
The Read Shop kan op verschillende manieren informatie van u ontvangen:
  • Direct van u: bijvoorbeeld door uw aanvraag en (online) registratie van een klantenkaart, wanneer u een overeenkomst met ons aangaat door online via onze webshop een aankoop te doen of u per e-mail, telefoon of schriftelijk contact met ons opneemt, of door u te abonneren op onze nieuwsbrief;
  • Via eigen website: voor onder andere de uitoefening, verbetering en registratie van onze dienstverlening verzamelen wij via onze website verschillende gegevens, onder meer door het gebruik van cookies.
Uw persoonsgegevens gebruiken wij voor verschillende doeleinden, die in dit Privacy Statement nader zijn omschreven. 
De aard van de persoonsgegevens die wij vragen, is afhankelijk van uw aankoop en/of actie, maar betreft voornamelijk uw NAW-gegevens, e-mailadres, geboortedatum, uw transacties en betaalgegevens (offline en online), uw favoriete The Read Shop (Express) vestiging en uw - indien aanwezig – klantenkaartnummer en spaarpuntensaldo.

Doeleinden voor verwerking van uw persoonsgegevens 
Uw persoonlijke gegevens gebruiken wij voor verschillende doelen:

The Read Shop klantenkaart
U kunt bij ons een klantenkaart aanvragen en meedoen aan een spaarprogramma. Hoe de aanvraag, het bezit en het gebruik van deze klantenkaart werkt, is omschreven in de Voorwaarden The Read Shop Klantenkaart met bijbehorend spaarprogramma. Deze voorwaarden zijn ook te vinden op https://www.readshop.nl/voorwaardenklantenkaart

Na de registratie van uw klantenkaart kunnen wij u nog beter voorzien van tips en suggesties, en u persoonlijk op de hoogte houden van voor u interessante nieuwtjes en activiteiten. Deze klantenkaart kunt u activeren via https://www.readshop.nl/klantenkaart.  
Voor de registratie vragen wij naar persoonsgegevens. Tevens hebben wij uw geboortedatum nodig, omdat u spaart voor onder andere een 1/5 Staatslot. Deze mogen wij, volgens de wet, niet uitreiken aan personen onder de 18 jaar. Wij bewaren deze gegevens zolang u klant bent van The Read Shop (Express). Indien de klantenkaart gedurende 1 jaar niet is gebruikt, vervallen de gespaarde punten en verwijderen wij uw persoonsgegevens.

Webshop
U kunt op https://www.readshop.nl/registreren een account aanmaken. Dit heeft voordelen, want zodra u bij ons op de webshop komt, verschijnen de contactgegevens van uw favoriete The Read Shop (Express)- winkel direct in beeld. Tevens kunt u dan meteen een webshoporder plaatsen, zonder dat u uw persoonsgegevens opnieuw behoeft in te vullen. Wij verzamelen de volgende gegevens van u: NAW-gegevens, e-mailadres, uw geboortedatum, uw favoriete The Read Shop winkel (op basis van uw postcode), uw klantenkaartnummer (indien aanwezig), uw webshopaankopen en uw betaalgegevens. Wij koppelen al onze klanten aan één van onze vestigingen. Zowel onze klanten in de winkel die in ons klantenbestand staan, als de klanten van onze webshop. Wanneer u bij ons op de webshop een account heeft aangemaakt, wordt u in eerste instantie op basis van postcode aan een winkel gekoppeld. U kunt dit echter zelf beheren via uw account op https://www.readshop.nl/MijnAccount. Al uw online aankopen komen dan financieel ten goede van de aan u gekoppelde The Read Shop vestiging. Via https://www.readshop.nl/mijnaccount kunt u altijd uw gegevens wijzigen. Deze gegevens bewaren wij zolang uw account bestaat. Indien u uw account wilt laten verwijderen, kunt u contact opnemen met onze helpdesk via helpdesk@readshop.nl. 

Nieuwsbrieven
Wij kunnen u, mits u zich daarvoor bij ons heeft aangemeld, regelmatig nieuwsbrieven toesturen. Zo informeren wij onze klanten over aanbiedingen, folders, nieuws en lopende acties. Indien u zich aanmeldt en toestemming geeft voor het ontvangen van de nieuwsbrieven, noteren we minimaal uw e-mailadres en favoriete The Read Shop (Express) winkel. Indien gewenst, vragen wij u deze gegevens aan te vullen met uw naam, geboortedatum en interesses. Daarnaast verwerken wij de ‘opens’ en ‘clicks’ van de verstuurde nieuwsbrieven. Met deze bundel van informatie zijn wij in staat u alleen de voor u relevante informatie te versturen. Wij bewaren uw profiel totdat u zich heeft afgemeld voor deze nieuwsbrief. Bij iedere nieuwsbrief vindt u de mogelijkheid om u uit te schrijven onderaan de nieuwsbrief. Tevens kunt u hier uw gegevens wijzigen.

Deelname aan een (win)actie
Wij organiseren regelmatig verschillende leuke (win)acties. Indien u hieraan wenst deel te nemen, vragen wij minimaal uw naam, e-mailadres, voor zover nodig uw geboortedatum en uw favoriete The Read Shop vestiging in te vullen op de betreffende actiepagina. Deze gegevens kunnen wij aan derde partijen verschaffen, maar enkel indien wij deze actie in samenwerking met een andere partij hebben opgezet en dit noodzakelijk is. Hierover zullen wij u dan per (win)actie informeren. Wij bewaren deze gegevens niet langer dan noodzakelijk. Op iedere actie zijn de actievoorwaarden van toepassing.

Grondslagen voor verwerking van uw persoonsgegevens
Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst. Als u online een bestelling plaatst en u wenst deze op uw adres bezorgd te hebben, dan hebben wij bijvoorbeeld uw NAW-gegevens nodig. De verwerking is dan noodzakelijk om onze diensten te kunnen leveren.

Daarnaast kunnen wij gegevens verwerken omdat dit nodig is op grond van een wettelijke plicht. Volgens wetgeving zijn wij verplicht gegevens een bepaalde tijd te bewaren. Zo verplicht bijvoorbeeld de Algemene Wet inzake Rijksbelasting ons de betalingsgegevens 7 jaar te bewaren voor de Belastingdienst. Dit geldt bijvoorbeeld indien u bij ons online een aankoop heeft gedaan. 
Ook is het mogelijk dat wij gegevens verwerken omdat wij hier zelf een gerechtvaardigd belang bij hebben, bijvoorbeeld bedrijfsbelangen. In dat geval zullen wij altijd een gedegen afweging maken of dit belang groter is dan uw privacybelang. 
Tot slot kunnen wij gegevens verwerken op basis van uw toestemming, bijvoorbeeld wanneer wij u een nieuwsbrief toezenden. Als daarvoor toestemming nodig is, informeren wij u daarover en vragen uw toestemming bij het aanmaken van een account. 
Ook informeren en vragen wij uw toestemming voordat wij cookies plaatsen en uitlezen waarvoor die toestemming vereist is.

Gebruik van cookies
Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, zie bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg. 

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Websitestatistieken, klikgedrag en bezoekgegevens
Wij gebruiken een websitestatistieken programma om te analyseren welke pagina’s van onze website worden bezocht, hoe bezoekers op onze website zijn gekomen en welke zoektermen er gebruikt worden in onze zoekmachine. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website.
Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren en niet langer te bewaren dan noodzakelijk. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Google Analytics
Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief onze Adwords-advertenties bij Google zoekresultaatpagina's zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van uw IP-adres, overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacy beleid van Google (Analytics).
Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens
RDC is samen met The Read Shop (Express) -winkels verantwoordelijke voor het verwerken van uw gegevens. Wij zorgen ervoor dat alle technische en organisatorische maatregelen worden genomen om uw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. Wij werken soms samen met bepaalde partijen en/of bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van onze content, website en apps of in het kader van de registratie van ons klantendatabestand. Daarvoor kan het nodig zijn dat deze partijen en/of bedrijven de beschikking krijgen over uw persoonsgegevens. Meestal treedt deze derde voor ons op in de hoedanigheid van verwerker. De afspraken hierover leggen wij dan met die partij vast in een verwerkersovereenkomst. U heeft het recht uw gegevens op te vragen ter inzage, ter correctie, om over te dragen naar een andere organisatie en/of te verwijderen uit alle systemen (recht op vergetelheid), middels onderstaande contactgegevens. 

Klachten over het gebruik van persoonsgegevens kunnen gericht worden aan RDC of aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heeft u vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens?
U kunt dan met ons contact opnemen via onderstaande gegevens voor het opvragen (ter inzage), wijzigen, overdragen en/of verwijderen van uw gegevens. Indien u klachten heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens, kunt u uiteraard ook bij ons terecht via onderstaande contactgegevens: 

Retail Development Company (RDC)
Coenecoop 17
t.a.v. AVG Officer
2741 PG Waddinxveen
30.11.94.14
helpdesk@readshop.nl
088-1660900


Versie: augustus 2018




Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van leuke win-acties en spannende nieuwtjes!

Aanmelden