Eric van Veluwen

Eric van Veluwen

Eric van Veluwen vindt dat goed eten geen kunstgrepen nodig heeft. Niet alleen omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe.

Na de middelbare school ging hij op reis. Eerst Lapland, daarna Isra�l. Hij leerde er zijn zintuigen te prikkelen, leerde er genieten, en rook, voelde en proefde van de straat. Het was geen toeval dat hij na terugkomst in Nederland bij de Staf Verzorgingscompagnie in Apeldoorn boven potten en pannen kwam te hangen. Eric heeft gekookt bij een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinster. In zijn zoektocht naar de lekkerste producten kwam hij elke keer uit op biologische producten. Ik proefde echte pure smaak en raakte in de ban van biologisch koken.

Eric van Veluwen bezit meerdere landgoederen. Een ultieme plek om heerlijk tot rust te komen en je te laten verwennen door voortreffelijke biologische streekmaaltijden.In de vier jaar nadat hij Rhederoord overnam, heeft hij verder gewerkt aan zijn missie met een passie: Biologische Soulfood van de Veluwe promoten! In 2006 verscheen zijn eerste boek Echte Kaas.