Kookboek van de Gouden Eeuw
Nederlands
80
Prijs
13,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.

De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.

0 | 0

  • : Manon Henzen
  • : Het Zwarte Schaap
  • : 9789082347579
  • : Nederlands
  • : Hardcover
  • : 80
  • : april 2018
  • : 224
  • : 188 x 120 x 15 mm.
  • : 17e eeuw, ca. 1600 tot ca. 1699; Kookkunst / eten en drinken etc.; Late 16e eeuw ca. 1550 tot ca. 1599
  • : Gouden Eeuw, Koken, Kookboek